Mind Lab

Birçok ülkeden akademisyen ve pedagogların bulunduğu, Mind Group tarafından 1994 yılında kurulmuş, oyun tabanlı öğrenme üzerine araştırmalar yaparak metodolojisini geliştirmiş ve halen dünya genelinde 25 ülkede, 10 bin eğitimci ve 5 milyondan fazla öğrenci ile çalışmalarını İsrail ve Brezilya merkezli yürüten bir oluşumdur.

Birçok farklı eğitim kurumu ve kuruluşta öğretmen eğitimleri, çalıştaylar ve düzenli devam eğitimleri ile öğretmenlerin mesleki, akademik ve kişisel gelişimlerini desteklerken 4yaştan 18 yaşa kadar her yaş grubu için hazırlanan kapsamlı bir müfredat programı ile de öğrencilerin beceri gelişimlerini destekler.

Akademik zenginleştirme çalışmalarını farklı üniversite ve merkezde bulunan profesyonel bir ekip ile gerçekleştirir ve güçlendirir (Yale Üniversitesi-ABD, Northumbria Üniversitesi-İngiltere, İstanbul Üniversitesi- Türkiye, INADE- Brezilya)

 

MIND LAB EĞİTİM METODU

Oyun, çocukların bilişsel, fiziksel, sosyal ve duygusal gelişimi için gereklidir. Özellikle Okul Öncesi dönemde çocukların öğrenme sürecinde ve gelişiminde kritik önem taşır. Doğal merak ve keşfetme, oynama, sorgulama arzusu çocuklar için öğrenmenin temel öğesidir. Bunlar sayesinde çocuklar daha aktif olarak dikkatlerini yoğunlaştırır ve öğrenmelerine destek olur. Dünya genelinde yapılan araştırmalar sonucunda çocukların amaca yönelik oyun tabanlı aktivitelere katıldıklarında öğrendikleri ve gelişim sağladıkları gösterilmiştir.Çeşitli alanlardan öğrenmeye ilişkin küresel konuşmalar ve perspektifler, pedagojik yaklaşımlar arasında, Oyun Tabanlı Öğrenme bir odak noktası olarak ortaya çıkmakta ve her yaştan çocuğun öğrenmesi için kanıtlanmış faydalar sunmaktadır.

Mind Lab eğitim Metodu; çocukların oyun yolu ile öğrenmeleri gerektiği felsefesinden feyz alarak ortaya çıkmış bir metodolojidir. Düşünce oyunları kullanılarak çocukların bilişsel, sosyal, duygusal ve etik becerilerinin gelişimini destekler.

MIND LAB METODU İLE;

MOTİVE EDİCİ VE İLGİ ÇEKİCİ Öğrenciler motive olur, odaklanma ve dikkat süreleri uzar.

AKTİF KONUMDA ÖĞRENENLER  Öğrenciler sürekli aktif konumdadır. Birebir deneyim yaşarlar ve deneyimlerinden çıkarımda bulunurlar.

SÜREKLİ GERİ BİLDİRİM Mind Lab Metodu ile anında ve etkili geri bildirim verilir. Böylece hatalar zaman kaybetmeden belirlenir ve düzeltilir.

ODAKLANMA SÜRESİNİN UZAMASI Motivasyon sağlaması, ilgili çekici ve eğlendirici olması nedeniyle, öğrenenler daha uzun sürelerde etkinliklere katılım gösterir.

ÖĞRENMEYİ PEKİŞTİRME Çocukların karmaşık içeriği anlamasına ve hatırlamasına yardımcı olur, öğrenmeyi kolaylaştırır.

 

 

Mind Lab Metodolojisi;

Düşünme Becerilerini :

Yaratıcı Düşünme

Eleştirel Düşünme

Analitik Düşünme

İnovatif Düşünme

Yaşam Becerilerini :

Farkındalığı geliştirme

Disiplinler arası transfer yapabilme

Bilişsel, duygusal ve sosyal beceriler

Etik ve Kültürel beceriler

Liderlik ve Sorumluluk

Problem Çözme

Karar Verme

Geliştirir ve Destekler.