Neler Üretiyoruz?

Fundaciòn Mapfre (Mapfre Vakfı) tarafından organize edilen, C6 Yeni Medya Ajansı ve Hayal Gücü Merkezi işbirliğiyle uygulamaya geçirilen “Şehrin Akıllı Çocukları” adlı proje ile şehir kültürü ve trafik sorunlarına dair çocukları merkeze alan bir çalışma yapmayı planlamaktadır. Çevresinin farkında, ekoloji ile ilişkili, hayvan haklarına duyarlı, insan temelli bir hikaye üzerinden somutlaşan projede, çocukların şehirleri hakkında üretecekleri ve söyleyecekleri sözleri olduğuna inanılmaktadır. Projenin eğitim içeriği Hayal Gücü Merkezi tarafından oluşturulmuştur. Kurumumuz 6 yaş grubu ile Kasım 2018 itibariyle projeye Sanat Eğitmenimiz Delal Kazıcı eşliğinde katılarak çalışmalarına başlamıştır.

PROJE KÜNYESİ

PROJE ADI: ŞEHRİN AKILLI ÇOCUKLARI
PROJE TEMASI: ŞEHİR KÜLTÜRÜ VE TRAFİK SORUNLARI
PROJE MEKÂNI: PELİKAN AKADEMİ
PROJE EĞİTMENİ: Delal KAZICI
PROJE ÇALIŞMA GRUBU: 6 YAŞ

Neler Ürettik?

5. Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali

Şimdi ve Burada teması ile PALETDER tarafından gerçekleştirilen 5. Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’nde 5 ve 6 yaş grubu ile Sanat Eğitmenimiz Delal Kazıcı eşliğinde Zaman Odası ve Zaman Tepesi adlı iki enstalasyon çalışmamız sergilenmiştir. Eser üretimi, çocuklar ile yapılan haftalık eğitimler ile yapılmıştır. Sanat Atölyelerinde sanatçıları inceleyen çocuklar, bienal süreciyle sanatçı kimliğini ve eser üretim aşamalarını deneyimlemişlerdir.

ESER KÜNYESİ:
Proje adı: ZAMAN TEPESİ
Katılımcılar: Duru Ersoy, Kuzey Bardakçı, Mehmet Kerem Nergiz, Egemen Giray, Derin Ergün, Neva Yerinde, Lina Özcan, Hümeyra Şengül, Rena Atiniz, Kemal Karaşahin, Yağız Karagül, Derin Kocatmaz, Tolga Karaduman, Berk Gediz, Erdem Salihoğlu
Yaş: 5 Yaş
Öğretmen: Delal Kazıcı
İl, Kurum: İstanbul Pelikan Akademi
Konu: Çalışma alışılagelmiş bir düzeni sorgulamaktadır. Kurgulanan bir hikâye üzerinden hareket edilen enstalasyonda uzak diyarların birinde zaman birden kaybolur ve burada yaşayan insanlar zamanı geri getirmeye çalışırlar. Hayatımızdaki önemli bir kavram olan zamanın birden hayatımızdan çıkışı bizi düşündürmeye sevk etmektedir. Zamanı geri getirmek için kendileri saat yapmaya çalışan insanlar bu sefer zaman geldiğinde ne olacak sorusunu sormaktadır. Zamanın varlığının ve yokluğunun nasıl algılandığını düşündüren çalışma saatin hayatımızdaki yerini gözler önüne sermektedir.

ESER KÜNYESİ
Proje adı:
ZAMAN ODASI
Katılımcılar: Mert Eren, Defne Pamukçu, Defne Turp, Beyza Akalınoğlu, Hira Yılmaz, Mert Efe Ünlüer, Lara Doniker, Duru Armağan, Ali Deniz Sormaz, Didem Toydemir, Kayra Betten, Beren Kıran, Batuhan Giray, İyem Demir, Tunç Güven, Kıvanç Türker, Nehir Uzun, Ömer Öztürk, Güney Yılmaz, Aras Akgül, Ali Kocaman, Ayaz Atar, Duru Yavuz, Defne Dayıoğlu, Tibet Alaz Eşer, Mete Kavak, Elif Evni
Yaş: 5-6 Yaş
Öğretmen: Delal Kazıcı
İl, Kurum: İstanbul Pelikan Akademi
Konu: Zaman hep hareket halinde midri? Durağan zaman var mıdır? Durağan zamanda neler olur? Akan ve duran zamanı tek zeminde nasıl algılayabilriz? Zaman uzun bir yolculuk ise bu serüvendeki yerin neresi olurdu? Zamanın akışında bizim ne kadar söz hakkımız vardır? Zamanın sorgulandığı çalışma aynı anda farklı yerlerde olmaya da ışık tutmaktadır.