Şirin Delal Kazıcı <span>Sanat Eğitmeni</span>

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat Tarihi bölümünden mezun oldu. “15. yüzyıl ve 18. yüzyılları arasında Osmanlı Dönemi Bitlis Mimarisi” adlı sanat tarihi lisans bitirme tezini hazırladı. Marmara Üniversitesi’nden pedagojik formasyonunu tamamladıktan sonra Medipol Üniversitesi’nde Çocuk Gelişimi bölümünü okudu. Sanat perspektifli bir yol haritası çizerek aldığı pedagojik eğitim ile çocuklara alternatif sanat programları tasarladı. Çeşitli sanat kurumları ve sivil toplum kuruluşlarında sanat projelerinde yer aldı.

Ekoloji temelli, çocukara çevre farkındalığını amaç edinen Dönüşüm Derneği ve çocuk soru meraklarından yola çıkarak okullar üstü bir öğrenme ağı ve mekanı yaratan Hayal Gücü Derneği’nin üyesidir. Dernekler bünyesinde gönüllülük çalışmaları yürüterek; eğitmen olarak eğitsel faaliyet sürdürmektedir.

Sanatın terapötik gücü üzerine araştırmalar yapıp, eğitimlere katılarak; bu merakını çocuklarla oluşturduğu eğitim içeriklerinde kullanıp; atölyelerinde sanat terapi metodlarından yararlanarak, özel gereksinimli bireyler, dezavantajlı çocuklar ile çalışarak, sosyal uyum atölyelerinde eğitmenlik yapmaktadır.

İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali’nde jüri üyesi olarak görev almaktadır.
Çocuklar ile yürüttüğü sanat çalışmalarının yanı sıra kendi sanatsal üretim sürecinde sesin sosyolojik ve psikolojik gücü üzerine ses enstalasyonları yapmaktadır. Yaşam mottosu “hatırla” ile topluluk ve bireylerin işitsel, mekansal hafızasına odaklanmaktadır.

2017 yılından itibaren Pelikan Akademi’de Sanat Eğitmeni olarak görev almaktadır. Kurumun görsel ve grafik tasarımlarının uygulayıcı danışmanıdır.

High/Scope, Reggio Emilia ve Mind Lab Eğitici Eğitimlerine katılarak uygulayıcı Eğitimci olmayı hak kazanmıştır. Aynı zamanda Waldorf Pedagojisinden ilham almaktadır.